Kunst van en mét Truusje is voor velen inmiddels een bekend begrip.

Truusje woont en werkt in Boxtel, Noord Brabant, Nederland. Al in haar jonge jeugdjaren was zij bijzonder geïnspireerd door de moderne schilderkunst.  Tijdens haar studie heeft ze lessen gevolgd in moderne vormgeving, kunstgeschiedenis en schilderen. Hierna heeft ze nog speciale schilderlessen gevolgd en is zij in de leer geweest bij enkele Nederlandse en buitenlandse kunstschilders en beeldhouwers om de kneepjes van het vak verder onder de knie te krijgen.
 
Aanvankelijk startte Truusje met textielverf schilderingen op voornamelijk kinderkleding. Via deze uniek weergegeven combinaties van popart en cartoon was de stap naar acrylverf op linnen of katoen snel gemaakt.
Pas in de negentiger jaren treedt Truusje voor het eerst naar buiten met haar abstracte acrylverf schilderijen die direct een doorslaand succes bleken te zijn.

Met tentoonstellingen in binnen- en buitenland heeft zij alom waardering geoogst. Thans zijn haar werken terug te vinden in tal van collecties bij instellingen, overheden, bedrijven en particulieren.

Het werk van Truusje geeft uiting aan haar verknochtheid aan het leven, de natuur en de kosmos. Ze scant de aarde en het heelal op haar manier en creëert abstracte vormen van landschappen en zeeën vanuit de ruimte gezien. Hierdoor ontstaan op een unieke wijze een vanuit “ruimtelijk” perspectief gezien nieuwe composities van de aarde en het universum. Daarbij maakt ze gebruik van acrylverf om haar gedachtegoed beeldend te verwoorden tot een harmonisch picturaal oogstrelend geheel. Met een zekere flair bouwt ze haar compositie op en slaagt ze er tegelijkertijd in om via haar geëigende kleurnuances een subjectief beeld op te hangen van een abstracte vormgeving die bijzonder aanlokkelijk is.
Naast de schilderijen is natuursteen voor Truusje uiterst belangrijke materie om zich artistiek beeldend uit te leven.

Ze maakt schilderijen die meestal abstract en soms realistisch zijn. Sinds kort beschikt Truusje over haar eigen Galerie in het centrum van Boxtel waar ze een paar keer per jaar samen met collega kunstenaars unieke exposities organiseert. Ook gaat Truusje voor de oudere jeugd van een aantal basisscholen in de randstad kunst-studie-projecten begeleiden.

Typerend voor het werk van Truusje is passie voor de natuur, de kosmos en de oorsprong van het leven. Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld abstracte impressies van het aardoppervlak gezien vanuit de ruimte met een precieze geografische weergave van eilanden of continenten. Haar doeken zijn tevens erg kleurrijk en in de vormen en lijnen zit veel beweging.

Ze schildert graag met het paletmes waarbij de verf vaak vermengd is met speciaal voor dit doel gezuiverd zand om meer structuur aan het werk te geven. De schilderijen ontstaan van binnen uit met heldere kleuren waar je vrolijk van wordt en die de aandacht vragen. De kleuren en de vormen beïnvloeden de kijker positief. Opvallend is het levendige kleurgebruik en de wijze waarop haar gevoel in de gelaagdheid van het materiaal is weergegeven.
Truusje vindt er de stimulans en afwisseling in, om gevoelens tot uiting te brengen. Verder houdt ze van veel levendigheid wat erg past bij haar karakter. Vrolijke, felle en warme kleuren zijn steeds terugkerende elementen in haar werk. Het allerbelangrijkste vindt ze dat haar werk prettige gevoelens oproept bij mensen. Dat is wat haar werk zo aantrekkelijk maakt. Zelf geniet ze enorm tijdens het creëren of scheppen van een nieuw kunstwerk.

De schilderijen zijn van groot en klein formaat en door het unieke kleurenspel ook bijzonder geschikt voor bedrijven en instellingen. Ze heeft inmiddels al een groot aantal exposities verzorgd bij galerieën, evenementen, bedrijven, banken en overheidsinstellingen.

Inmiddels maakt Truusje ook beelden van steen. Ze werkt het liefst met stenen van albast waarbij veelal een klein deel van het oergesteente onbewerkt blijft. Verder laten de beelden voornamelijk abstracte vormen zien.